Peste 20 de ani de cantec

  by    0   0

In luna martie, se implinesc 20 de ani (1986 – 2006), de cand Carmen Stoica a fost numita de comitetul Comunitatii A.Z.S. “Grant” – Bucuresti, sa se ocupe de corul de copii al Comunitatii . Dupa preluarea corului, Carmen Stoica nu a putut sustine cu corul de copii, decat doua programe, deoarece in august 1986, la indicatia conducerii comuniste a statului din acea perioada, localul unde functiona Biserica A.Z.S. Grant a fost demolat. In perioada august 1986 – mai 1992, Biserica A.Z.S. Grant a functionat intr-un cort, primind numele de “Grant” Cort – Bucuresti.

In aceasta perioada dificila cand in anexele cortului, vara copiii se sufocau de caldura, iar iarna tremurau de frig, aceste conditii nu i-au descurajat si nu i-au impiedicat de a invata melodii noi, prin care sa-L laude pe Dumnezeu, iar corul in loc sa scada ca numar, a crescut pana in anul 1991, la 105 copii, cu varste cuprinse intre 6 – 18 ani.

Pana in decembrie 1989, activitatea corala a copiilor s-a desfasurat intre peretii de panza ai Cortului, deoarece regimul comunist din acea perioada nu permitea activitati religioase in afara bisericii.

Evenimentele din decembrie 1989 au deschis posibilitati nebanuite de a putea prezenta mesajul iubirii lui Isus si in afara bisericii, iar corul nu a fost gasit nepregatit pentru acesta oportunitate.

Astfel, trecerea de la sustinerea programelor in biserica, la scenele publice din Bucuresti si din tara a fost usoara si fireasca.

Primul concert sustinut in afara bisericii a fost la Teatrul Tanase, Sala Victoria in martie 1990, cu ocazia primei evanghelizari din Romania, sustinuta de pastorul Lucian Cristescu.

Dupa aceasta prima manifestare in afara bisericii, a urmat o avalansa de concerte atat in Bucuresti, cat si in tara, copiii nealegand unde sa cante, ci au fost prezenti atat pe scenele salilor de concert din Bucuresti cum ar fi: Sala Radiodifuziunii Romane, Sala Polivalenta, Sala Palatului Regal, Palatul Cotroceni, Senatul Romaniei, cat si la Caminele Culturale satesti din Ghimpati, Izvoare, la Caminul de copii Handicapati din Tatarai, Penitenciarul din Codlea, la Comandamentul Trupelor de Jandarmi din Romania, filmari pentru Televiziunea Romana, etc.

Corul de copii “Flori si Stele” a participat in anii 1990, 1991, 1992 la Festivalul – Concurs interconfesional de muzica corala religioasa “Laudae Domini” si a obtinut de fiecare data locul int‚i, iar in 1993 a obtinut Marele Premiu. A mai participat si in anii 1994, 1995, 1996, dar in afara concursului.

In anul 1997, a participat la Festivalul – Concurs interconfesional “A Ta este Imparatia si slava” – unde a obtinut locul 3.

Peste tot corul a dus mesajul dragostei lui Isus prin cantec si vers.

Corul de copii “Flori si Stele” a sustinut concerte in Bucuresti si in tara cum ar fi la : Giurgiu, Bacau, Petrosani, Matca, Cluj, Constanta, Timisoara, Brasov, Alba Iulia, Sighetul Marmatiei, Sapanta, Reghin, Craiova, Sibiu, Pitesti, Arad, Campia Turzi, Razboieni-Iasi, Ploiesti si multe, multe alte locuri.

In afara concertelor sustinute in tara, a fosat invitat sa sustina concerte in Germania, Franta, Spania, Italia si Austria.

In anul 1998 a fost invitat in Germania, de Fundatia “Theodora”, pentru a sustine noua concerte de binefacere in Hamburg, Kovahl, Luneburg, Uelzen, HH.Berne, suma obtinuta fiind donata pentru construirea Caminului de seniori din orasul Cluj-Napoca / Romania, iar la intoarcere a sustinut un concert la Biserica de la sediul Uniunii Austriece din Viena.

In anul 2001 la invitatia diasporei romane din Paris, a facut un turneu in Franta, sustinand un numar de noua concerte la Paris, Anduze, Montpellier si Colette de Deze.

La intoarcere a sustuinut trei concerte la Biserica romana din Viena, pentru diaspora romana.

In anul 2003 la invitatia diasporei romane din Spania si Italia a sustinut in perioada 4 sept – 16 sept, un numar de unsprezece concerte in Spania – la Madrid, Sagunto, Castellon si Zaragoza, iar in Italia, intre 18 sept – 23 sept , un numar de cinci concerte la Torino, Milano si Verona.

In acesti 20 de ani, au facut parte din cor, peste 300 de copii.

In aceasta perioada, au fost invatate si lansate peste 250 de melodii, din care 110 sunt in repertoriul actual al corului.

Tot in aceasta perioada corul a avut peste 2100 ore de repetitie.

Din anul 1990 si pana in 2006, corul a sustinut peste 270 de concerte, deplasarile cu trenul sau autocarul, insumand peste 40.000 km.

Multumim si pe aceasta cale lui Dumnezeu, care a vegheat permanent asupra drumurilor copiilor si nu au avut parte de nici-un eveniment neplacut.

In afara acestor concerte si programe in deplasare, Corul de copii “Flori si Stele”, sustine anual 6 – 8 programe in cadrul Bisericii A.Z.S. “Noul Grant” – Bucuresti, unde activeaza din anul 1992, an in care a fost dat in folosinta noul local al Bisericii A.Z.S. Grant.

La inceputul anului 2006, corul are in componenta un numar de 55 de copii si raspunde in continuare cu acelasi entuziasm invitatiilor de a sustine concerte in biserica sau in sali publice.

Nu stim cat timp va mai permite Dumnezeu existenta acestui pamant, dar atat cat El va ingadui, copii nu vor obosi sa-L prezinte pe Isus celor dornici de a-L cunoaste si mesajul Lui de pace si dragoste pentru ei.

Si nu in ultimul rand, doresc sa multumesc celor ce au ajutat din punct de vedere literar si muzical, corul: Carmen Stoica, Benone Burtescu, Lavinia Stoica, Lariss Enache, Anca Stroescu, Cornelia Tutunaru, Bianca Visan, Cornel Mafteiu, Mihai Marinescu si Rene Stoica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top